EventsNoticies

Taller de Hacking 2023

El passat 13 de març es va realitzar en l’ETSE el taller de Hacking, organitzat per estudiants de la mateixa escola.

Quina va ser la iniciativa d’aquest taller?

La iniciativa del taller va ser proporcionar una introducció a la seguretat informàtica i el hacking ètic a través de sessions pràctiques. La idea era que els participants adquirisquen habilitats en el camp del hacking ètic per a protegir-se de les vulnerabilitats en la seguretat informàtica.
La finalitat del taller va ser proporcionar als participants una experiència pràctica i enriquidora en el camp de la seguretat informàtica i el hacking ètic, la qual cosa els permetrà millorar els seus coneixements en l’àmbit personal i enfocar-los professionalment.
El contingut del taller incloïa una màquina preparada per a atacar realitzada pels estudiants Erlaitz Parreño, Carles Lleonart, Alexandre Esparcia, Alex Esteve i Sergio Moya. Per a poder impartir tècniques de hacking ètic, anàlisi de vulnerabilitats, conceptes bàsics de xarxes i sistemes operatius. A més de l’ús d’eines bàsiques per a pentesting.
El taller estava dissenyat per a principiants i no es requeria experiència prèvia en seguretat informàtica o hacking ètic. No obstant això, s’esperava que els participants tingueren un coneixement bàsic d’informàtica.

Des d’on i com es promou?

Tot va començar amb la idea de dos estudiants, Sergio Moya Moya i Erlaitz Parreño Muñoz, els quals van desenvolupar la idea, la qual la porten fent durant 2 anys. La promoció del taller es va fer a través de xarxes socials i el correu electrònic en col·laboració de l’Assemblea de Representants (AdR).
L’equip del taller estava compost per estudiants de l’ETSE en Enginyeria Telemàtica especialitzats en seguretat informàtica i hacking ètic. Els integrants de l’equip compten amb experiència en l’àmbit professional i acadèmic.
El taller comptava amb el suport de la Univeristat de València per a proporcionar els laboratoris on es van dur a terme les sessions pràctiques i professorat de suport.
Els plans a futur del taller inclouen la possibilitat d’expandir-se a altres llocs i oferir una experiència més avançada en seguretat informàtica i hacking ètic. A més, s’espera millorar la qualitat del taller a través de la retroalimentació dels participants.

Traduce »